Personeel gezocht?

Searchr zoekt en vindt uw nieuwe medewerker tegen een vast, scherp tarief.

Onze werkwijze

Snel de juiste nieuwe medewerker?

We zijn meer online gaan leren, maar missen wel de medecursisten

Het jaar 2020 was ook voor de opleiders en trainers anders dan anders. Door de coronacrisis is een forse groei te zien van online leren, maar de sociale component van leren blijft toch belangrijk. Daarom kiest een meerderheid van de bedrijven toch voor een klassikale cursus of voor een combinatie van online en klassikaal.

Bron

Hoe werkt het?

Onze werkwijze, simpel en snel in 4 stappen:

Kennismaking

Samen bespreken we telefonisch de inhoud van de vacature, het profiel, competenties, opleiding en gewenste achtergrond van de nieuwe collega.

Publiceren vacature & Search

De vacature wordt op minimaal 15 vacaturesites geplaatst, tegelijkertijd start de online search op de jobboards en social media kanalen.

Presenteren sollicitanten

Passende en geïnteresseerde sollicitanten worden geïntroduceerd. Vervolgens bepaalt u zelf welke kandidaten u wanneer op gesprek vraagt.

Start nieuwe collega

U bepaalt zelf wie u aanneemt en wanneer de nieuwe collega start. Ook de contractsvorm en arbeidsvoorwaarden bepaalt u volledig zelf.

Onze vacatures

Vacatures
Maak een searchagent
Bij searchr krijgen wij dagelijks hele interessante functies voor je binnen. Als je je bij ons inschrijft ben je de eerste die hiervan op de hoogte is!
Door middel van een searchagent kan je instellen welke functie je gemaild wilt krijgen zodat we je niet gaan spammen.

Anderen over Searchr

"Voor de invulling van 2 vacatures binnen onze organisatie kwamen we via Google op de website van Searchr terecht. De werkwijze van Searchr sprak ons direct aan en ik heb toen gebeld. Searchr besteedt veel aandacht aan de inventarisatie van de functie en wist daardoor snel de juiste kandidaten te vinden. Inmiddels zijn de vacatures vervuld en zijn wij weer op volle sterkte. Mede dankzij Searchr!"

Sandra | Hellemans

Searchr gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.